Intex peddels
â‚Ŧ 12.95
Morgen in huis

Intex peddels

✓ lengte van 122 cm
✓ Materiaal: PVC
✓ Geschikt voor kano's en boten

Bekijk deze Peddel
Sevylor Kayak peddel
â‚Ŧ 42.20
Morgen in huis

Sevylor Kayak peddel

✓ Verstevigde bladen
✓ Licht aluminium steel
✓ Geschikt voor kano's en boten

Bekijk deze Peddel
Intex kajakpeddel
â‚Ŧ 14.95
Morgen in huis

Intex kajakpeddel

✓ Dubbelbladige peddel
✓ Lichtgewicht aluminium steel
✓ kajakpeddel is demonteerbaar

Bekijk deze Peddel
Outwave kajakpeddel
â‚Ŧ 32.99
Morgen in huis

Outwave kajakpeddel

✓ lengte van 225 cm
✓ Met aluminium steel
✓ voor beginnende peddelaars

Bekijk deze Peddel
Sevylor Kayak peddels
â‚Ŧ 38.50
Morgen in huis

Sevylor Kayak peddels

✓ Multifunctioneel gebruik
✓ Stevige bladen
✓ voor beginnende peddelaars

Bekijk deze Peddel
Intex roeispanen
â‚Ŧ 15.95
Morgen in huis

Intex roeispanen

✓ Comfortabel roeien
✓ Set van 2 peddels
✓ Voor roeiboten en opblaasboten

Bekijk deze Peddel
Outwave Pro peddel
â‚Ŧ 26.99
Morgen in huis

Outwave Pro peddel

✓ Dubbelbladige kajakpeddel
✓ Universele peddel
✓ Vier type peddels in ÊÊn

Bekijk deze Peddel
Sevylor dubbele peddel
â‚Ŧ 27.95
Morgen in huis

Sevylor dubbele peddel

✓ Universele dubbele peddel
✓ Voor boot en kayak
✓ Zeer licht van gewicht

Bekijk deze Peddel

Een boot vaart niet vanzelf, daar is accessoires voor nodig.

heerlijk zonnetje, weinig wind en zwemkleding.

Opzoek naar de juiste peddels

Wanneer u een opblaasboot hebt of een opblaasboot wilt kopen, is het daarnaast ook noodzakelijk om de juiste peddels aan te schaffen. Goede peddels zijn erg belangrijk en zorgen voor ontzettend veel vaarplezier. Er zijn verschillende eigenschappen die belangrijk zijn bij het kopen van de juiste peddels. Om u daarmee te helpen hebben wij een aantal belangrijke eigenschappen voor u weergegeven. Dus wanneer weet u welke soort bij uw opblaasboot past? Of misschien kiest u voor speciale peddels? Het kan lastig zijn de juiste keuze te maken, vaak omdat er veel keuze is. Wij helpen u bij deze keuze.

Eigenschappen van de juiste peddels

Het is ten eerste erg belangrijk om te kijken naar de stijfheid van de peddels. Hoe stijver de peddel hoe beter deze is! Het blad van de peddel mag niet doorbuigen, want dit is uitermate vervelend tijdens het varen. Wanneer de peddel doorbuigt wiebelt deze als het ware door het water heen waardoor het erg zwaar wordt en u sneller moe wordt. Daarnaast is de lengte van groot belang. U kunt de juiste lengte van de peddels bepalen door recht op te staan en met een gestrekte arm met uw vingers de peddel moet kunnen aanraken. De lengte van de peddels is afhankelijk van uw romplengte, armlengte, breedte en hoogte van de boot en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur. Te korte peddels zorgen voor een niet juiste stand in het water, de slag wordt korter en u gaat al snel water scheppen in plaats van varen. Te lage peddels forceren u in een lage slag en dat vaart niet effectief. U wordt ook gevoeliger voor blessures wanneer u niet met de juiste peddels vaart.

Persoonlijke peddels

Door de jaren heen is er een flink aanbod peddels ontstaan. Verschillende merken dienen zich aan en ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Gelukkig is er ÊÊn ding dat veelal hetzelfde blijft, waardoor de keuze van peddels wat makkelijk wordt gemaakt. Uiteindelijk blijven er twee typen. De enkelbladige peddel en de dubbelbladige peddel. Het grote verschil tussen deze twee is dat de enkelbladige peddel slechts ÊÊn blad aan het einde van de steel heeft en u raad het al, de dubbelbladige peddel heeft aan het uiteinde van de steel twee bladen.

Ook hebben deze twee typen vaak een eigen naam gekregen om ze te herkennen. Een enkelbladige peddel wordt veelal een steekpenning of een pagaai genoemd. De dubbelbladige peddel heeft wel een voordeel. Omdat deze peddel twee bladen heeft, heeft u hier minder last van luchtweerstand waardoor u makkelijker door het water heen beweegt. De stand van de peddels zorgen ervoor dat uw polsen ontlast worden tijdens het peddelen. Dit heeft te maken met de hoek waar de peddels worden ingedraaid. De peddels worden in delen geleverd waardoor u zelf deze stand kunt bepalen. Heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op!

Peddels kiezen

Het voordeel van een peddel is dat deze bij meerdere boten gebruikt kan worden. Zoals aangegeven kunt u deze gebruiken bij een opblaasboot, maar bij een roeiboot of een kano komen ze goed van pas! Het handige hiervan is dat ze niet vastzitten aan een boot waardoor u ze altijd mee kunt nemen. Zo raakt u gewend aan uw eigen peddels en op deze manier kunt u in elke boot even hard roeien zonder eerst aan nieuwe peddels te moeten wennen.